Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

FW: Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, March 23, 2012 11:55 PM
Author: fimotro
Subject: Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Αιχμές κατά «κύκλων εγχώριων οικονομικών συμφερόντων που επιχειρούν, κατά τρόπο αθέμιτο, να χειραγωγήσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία» άφησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Αδαμόπουλος, με αφορμή τις χθεσινές ενδοκυβερνητικές έριδες για το...
νομοσχέδιο χορήγησης των αδειών ταξί.


Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει ότι οι ενδοκυβερνητικές διχογνωμίες που ανέκυψαν «δικαίωσαν δυστυχώς την από καιρό βεβαιότητά μας πως οι κατά καιρούς προωθούμενες μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν στο σύνολό τους επιταγές των δανειστών μας και της Τρόικα, όπως εντέχνως επιχειρείται διαρκώς να παρουσιαστεί».


Σύμφωνα με τον ίδιο, «καθίσταται πλέον πασιφανές πως - μεταξύ των εν λόγω «μνημονιακής» σύλληψης «μεταρρυθμίσεων» - παρεισφρύουν (με προφανείς σκοπιμότητες) και άλλες ρυθμίσεις, τις οποίες δεν υπαγορεύει φυσικά η Τρόικα αλλά αποκλειστικά και μόνο κύκλοι εγχώριων οικονομικών συμφερόντων που επιχειρούν - κατά τρόπο αθέμιτο και θεσμικά ανεπίτρεπτο - να χειραγωγήσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία».


Ο κ. Αδαμόπουλος στηλιτεύει την «έντεχνη προσπάθεια επιβολής νομοθετικών αλλαγών με σκοπό την εξυπηρέτηση ίδιου οφέλους ή την ικανοποίηση προσωπικών εγωισμών», τονίζοντας ότι πρέπει να «στιγματιστεί η αποκαλυφθείσα αλλά και διαρκώς διαφαινόμενη προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία προκειμένου να προωθήσουν ευνοϊκές για αυτούς ρυθμίσεις, οι οποίες επιτείνουν την κοινωνική ανισότητα».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου